Mizuno technológiák a futócipőkben

2008.12.29. 14:17

megjegyzés

Nem nehéz belátni, hogy a cipő egyik legfontosabb része a talpa. Ezen sok múlik. Bár egy cipőt egységben kell nézni, de most bontsuk darabokra, mitől is olyan egy Mizuno cipő, amilyen. Mivel a cég honlapján nagyon tudományosan nem mennek bele a részletekbe, hanem inkább marketing-eszközökkel operálnak, ezért én is csak címszavakban tudok írni a cipő különböző részeiről.

 

Mizuno Outsole - a gumiból készült első betét (képen zölddel), alkalmassá teszi a cipőt a versenypályán és a földúton való futásra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


X10 - Tartósság és tapadás. Az X-10 a legtartósabb szénszálas gumi, amit a Mizuno használ. Lassan kopik és a sarkak ütődését is kitűnően csillapitja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Intercool - Hűs és száraz. A futócipőkben fellépő hő és páraproblémákat oldja meg. Apró csatornákon keresztül elvezeti a párát és a hőt a cipőből a talp egész részén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dynamotion - a Sozo Studio forradalmi fejlesztése. Nagysebességű videfelvételeket néztek meg lassítva, amiből pontosan látták, a lépés során miként torzul a cipőnek ezen része. A torzulások kilazulásokhoz vezetnek, amik miatt a sarok csúszkálhat. A Dynamotion rendszer segítségével a cipő felső része együtt él a lépés minden mozzanatával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sensorpoint - Stabilitás és tapadás. A Mizuno egyedülálló "felfüggesztő" rendszere, mely közvetlenül csatolja a Wave felületet csapokon keresztül a földhöz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 AP MID talp - Könnyű és érzékeny. Rugalmasabb alap minden lépésnél az érzékenység fokozására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 VS-1 - Ütéselnyelés és párnázás. Elnyeli az ütést és ellenyomásos rendszerével a cipő párnázottságának élettartamát növeli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mizuno Wave - Egyedülálló technika, talán ezzel kellett volna kezdenem. A Mizuno egy külön honlapot működtet csak ennek a technológiának a bemutatására. Mivel azonban flash-ben van az egész, baromi lassú és élvezhetetlen, nem is néztem végig. Az alábbi információkat máshonnan szedtem. Két különböző hullámalakú talprészből áll. A stabilitást és a párnázottság érzetét biztosítja. Ezekkel a sérülések kockázatát csökkenti. A talp ezen része a becsapódás erejét eloszlatja egy nagyobb felületen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Wave-technológiának hat különböző fajtája van: Compact Wave, Parallel Wave, Fan Shaped, X Wave, Double Fan, Infinity Wave.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Következő bejegyzésem a megfelelő cipők kiválasztásáról, a különböző talpak anatómiájáról fog szólni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuno.blog.hu/api/trackback/id/tr35846921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása