A cipőkben található technológiák

2011.08.24. 11:17

megjegyzés

Futás közben a sérülések kockázatának csökkentése céljából nagyon fontos a megfelelő csillapítást és stabilitás nyújtó cipők használata. A Mizuno Wave technológia lényege az, hogy a hullámos műanyag "Wave" lapok a lábat érő hatások energiáját nagyobb felületen oszlatják el (csillapítás), ugyanakkor a Wave technológiás cipők külső (laterális) és belső (mediális) szerkezete eltérő, ezáltal a nagynyomású területeken a cipő hatékonyan ellenáll a középső talprész összenyomódásának (stabilitás).

Ezek a műanyag lapok cipőnként eltérőek, az alábbi típusok léteznek.

A könnyű szerkezet egyszerre csillapít és stabilizálja a lábat Erősen pronáló futók számára fejlesztett, mivel különlegesen erős belső oldali támasztást és kiváló csillapítást nyújt.
A különböző hullámmagasságoknak köszönhetően tökéletes stabilitást és kiváló csillapítást nyújt. Elsősorban enyhén pronáló futók számára ajánlott, mivel a Wave talpszerkezetbe épített hullámok a talp belső oldala felé legyezőszerűen szétnyílnak és megemelkednek, ezzel akadályozva meg a láb befelé dőlését.  A Wave technológia következő szintje láthatóbb és hatékonyabb szerkezettel. Az abszolút Wave két párhuzamos lemezből áll, amelyek között puha tompító támasz ül. A lábfejet érő hatások energia elnyelése és eloszlatása által nyújt egyedülálló csillapítást és tartósságot.
 Versenycipők számára kifejlesztett, kis súlyú Wave szerkezet. A hullámok egyenletesen nyelik el a rezgéseket a talp hosszában, a rövid hullámhossz pedig segíti a gyors mozgást.  Semleges stílusú futók számára javasolt Wave talpszerkezet, mediális és laterális stabilitással. A középső talprész maximálisan elnyeli a lábat ért hatások energiáját és a cipő egészén eloszlatja azt

 Forrás: edzesonline.hu és mizuno.eu

A cipők a hullámos lapot tartalmazó részen kívül más fontos alkotóelemekkel is fel vannak szerelve. Melyek ezek és mire jók:

 A lehető legjobb légáteresztést és kényelmet biztosító hálós felsőrész jelölése
 A középső talprész jobb párnázottságát jelöli.
 A polimer összetételű, könnyebb, jobban reagáló anyagból készült középső talprész jobb párnázottságát jelöli.
" A cipő, ami együtt mozog a lábaddal". A legfrissebb biomechanikai újdonságok figyelembevételével a mérnökök megalkották ezt a rendszert, ami a cipőt minden fázisban a lábhoz a legközelebb tartja.
 A tapadást segítő legújabb fejlesztést jelöli
 A férfiak és nők anatómiája más. Ezzel a jellel rendelkező cipőknél ezt a fejlesztésnél különösen figyelembe vettük.
 A középső talprész teljes hosszán végighúzódó szellőző, mely csökkenti a párát és a hőmérsékletet a cipő belsejében.
 A hullámos lemez növényi olajból (Pebax Rnew) készült, kevesebb CO2 kibocsájtással.
A gördülésnél a lassulás és a gyorsulás közötti átmenet csökkentése, gördülékenyebb haladás.
 Kivehető, anatómiai kialakítású Ortholite talpbetét, mely a párnázottságot is növeli.
 Kivehető, anatómiai kialakítású szivacsos talpbetét, mely a párnázottságot is növeli.
 A lábfej első részénél lévő becsapódást csökkentő elem a talpban.
 Bevont hálós szövet, ami vízálló.
Kétirányú gumi és műbőr vegyülete, melyen átmegy a víz, ezáltal segíti a tapadást minden körülmények között.
 A talp sarokrészén lévő, szénnel dúsított gumi, aminek nagy a kopásállósága. Itt történik a becsapódás, egyben jó tapadást biztosít.

 

Milyen cipő illik a futóstílusunkhoz? Az alábbiakban egy táblázat található, melyben a talpboltozat és a térd állása alapján megállapíthatjuk. Bár én javaslom az alábbi linken végigcsinálni a felajánlott vizsgálatokat. Mizuno PrecisionFit

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuno.blog.hu/api/trackback/id/tr883175517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása