Mizuno cipőimről őszintén

2012.03.13. 08:06

megjegyzés

Februárban volt három éve, hogy a miskolci Decathlonban megvettem az első Mizuno futócipőmet. Egy Wave Tempust, amit csak ennek az áruházláncnak gyártott a Mizuno. Az edzésnaplóm szerint még aznap, a hóban sikerült 4.28-as ezrekkel felavatni 10 km-en. Összefoglalva, az alábbi cipőkről fogok beszélni néhány mondatban:

 

  • 2009 február-október: Mizuno Wave Tempus
  • 2009 október-2010 október: Mizuno Wave Precision
  • 2010 március-2012 március: Mizuno Wave Cabrakan (terepcipő)
  • 2010 október-2011 október: Mizuno Wave Rider 13
  • 2011 október-2012 március?: Mizuno Wave Rider 14

Öt cipő, amiből kettő esetén sajnos megalkuvás áldozata lettem:

1. A Wave Cabrakan terepcipő helyett Wave Harriert akartam venni, de nem volt. Nem Magyarországon, hanem Bécsben nem lehetett kapni, pedig három üzletben néztem. Az utolsóban ez eladó srác rábeszélt a Cabrakanra, mondván nincs nagy különbség. Kipróbáltam ott a futópadon, de egy cipő alkalmassága nem 3 perc alatt derül ki, hanem 300 perc alatt. Nekem semleges (neutral) cipők kellenek, ez a stabil családba tartozik. Emiatt 20 km fölött mindkét sarkam belső részénél vízhólyagok keletkeznek, mert dönti befelé a lábamat, ott csiszolódik. 40 km fölött a talpam is vízhólyagosodik. Ennek ellenére szerettem ezt a cipőt, mert kényelmes volt, a vizet is jól bírja, csak nem a futóstílusomhoz tervezték. 11 versenyből 11 vízhólyagosodás, nincs értelme tovább próbálgatni. Le kell cserélni.

2. A Wave Rider 13 az egyik legjobb cipőm volt, semmi panaszom nem volt rá. Emiatt egyértelmű volt, hogy a Wave Rider 14 lesz a következő. Próba nélkül megrendeltük az interneten Angliából. Az első futásom Kassán volt a félmaratonon. Már ott éreztem, hogy nem az igazi, de ezt nem mertem bevallani magamnak. Valami más, mint a 13-asban. Olvasgattam a külföldi fórumokat és másnak is hasonló tapasztalatai voltak vele, mint nekem. Szerintem a gyártó is érezte, hogy nagy az elégedetlenség, mert a Wave Rider 15 elég hamar megjelent a piacon. Hangsúlyozták, hogy visszatértek a 13-as koncepciójához. Az alábbi képeken jól látszanak a különbségek. A középső rész magasságát csökkentették, a sarok hátrébb van a cipőben, a nyíllal jelölt fűzőlyukat eltüntették, ami a Dynamotion technológia miatt volt ott. Emiatt a boka szabadabb lett.

Sajnos most két cipőt nem tudok venni egyszerre. Elővettem a hároméves Wave Tempust és már futottam benne kétszer 30 és egyszer 35 km-t. Semmi panasza nincs utána a lábamnak, sőt nagyon jólesik a széttaposott cipőben futni. Most úgyis divat a "free" futás, a Nike-nak és az ASICS-nak is van már ilyen cipője. Én addig használtam egyet, amíg "free" nem lett. Terepcipőt vennem kell, mert májusban a Terep Ötvenesen helyt kell állnom. 8 óra a szintidő, úgyhogy igyekezni kell majd, azt pedig csak a legjobb cipőben lehet. Mi legyen az? Egy Wave Harrier 3 lenne a legjobb.

A többi cipő, amiről nem esett sok szó, nagyon jó választás volt. Szerettem őket. A Wave Precision belső szivacsa a sarkamnál teljesen kikopott, állítólag sarkantyúm van, az nyomja így ki. De a többit nem? Összegezve: nem bántam meg, hogy ezt a márkát vásároltam az elmúlt években. Egyelőre maradok ennél, tetszik, hogy a sportra koncentrálnak, a sportoló emberekre, nem a sportosan öltözködőkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuno.blog.hu/api/trackback/id/tr454313488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2012.03.14. 22:07:16

Nagyon hó írás! A maratont melyikben futod? És honnan szerzel terepcipőt májusig?

Belus Tamás · http://kmkovek.blog.hu 2012.03.31. 17:27:00

Bajban vagyok a T50-nel én is... A tavalyi súlyos lábujjsérülésem óta (levitte egy márványlap az egyiket, egy másikat meg péppé zúzta) csak a Nike Lunarglide-om jött a lábamra és emiatt aztán Lunar 3-at vettem. Mostmeg itt vagyok terepcipő nélkül egy bő hónappal a T50 előtt. Szerintem már nem veszek addig semmit, a Bükköt és a T50-et is valahogy megcsinálom a Lunar 3-al. Valahogy...

helga84 · http://lhrunner.blogspot.com/ 2012.04.01. 23:18:58

Jaaaaj de jo, hogy te is jossz a terep50-re!:D Igy kenytelenek leszunk szemelyesen is megismerkedni :)
Jot kaccantottam az "Én addig használtam egyet, amíg "free" nem lett." reszen :) Tiszta vicc, hogy evekig mindenki azt mondja, 1000 kilinkent le kell cserelni a cipodet mert fontos a csillapitas, aztan elkezdunk csillapitas-mentes cipoket hasznalni... en pl a Mizuno Wave Creation 11-nel jobb cipot meg sosem hordtam, es nem is vagyok hajlando nyugdijba kuldeni, amig le nem rohad a labamrol :))
Kulonben pedig tok jo poszt volt, Mizunoek maja dagadna, ha ismernenek teged! Apropo terepcipok: en vettem egy sima Adidas Kanadia tr4-est, olcso es szep, es nagyon elegedett vagyok vele, jo szivvel ajanlom!

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.04.02. 10:06:49

@Belus Tamás: ha valaki nem dob meg ingyen egy terepcipővel, egy aszfaltosban megyek én is a T50-re. Nekem a terepfutásoknál a lejtőkön nyomta annyira a nagylábujjamat, hogy az kb. 1 éve fekete körömmel létezik. Leesni nem akar, mert néha leukoplasttal rögzítem, hátha nő annyit, hogy valami megtartja. Vááá!!

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.04.02. 10:11:43

@helga84: Valóban, a gyártók 1000 km-enként dobatják ki velünk a cipőinket. Én is letettem 1200 környékén egy Mizunót, januárban elő kellett vennem, most már 1700 környékén jár, de a 30-35 km-es futásaim után nem fáj a térdem, tehát rossz nem lehet! Lehet, hogy a T50-et is abban küzdöm le. Találkozni a rajtnál tudunk, mert a célba nem az elsők között fogok beérni. :)))

Dobzse 2012.08.10. 21:34:51

Üdvöletem:)
Én most vettem egy Mizuno wawe fortis 3 elnevezésű csukát.Idáig csak más márkájú cipőim voltak,de hát a kifutó termékek között a Dekatlonban ez tűnt a legjobb választásnak:) Esetleg volt már ilyen Mizunod, tudsz róla mondani valamit?
Nekem elég jónak tűnik bár ez előtti Nike
masszívabbnak tűnt egy kicsit.

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.08.11. 09:32:16

@Dobzse: Szia! Én is nézegettem a Decában ezt a cipőt, főleg az ára miatt. Normál lábtartású futóknak ajánlják aszfaltra. Olyan, mint az én Wave Tempusom, ami ugyancsak nincs benne a hivatalos Mizuno katalógusban, csak nagyáruházaknak gyártották(?). Nekem a Tempus tetszett, szerintem ezzel sem lesz probléma. Tulajdonképpen egy lebutított Wave Rider. Vagy ahogy manapság mondják, belépőszintű cipő. :))

Dobzse 2012.08.11. 17:39:07

@BGy: Köszönöm,akkor majd sokszor belé lépek:)

korpaZASZ · http://korpa.blog.hu/ 2012.08.18. 22:46:00

Hello, újabban én is a Mizunoknál kötöttem ki, volt már Tempusom, Oracle-m, Fortisom(női), ma pedig egy Precision 12-vel (szintén női 42-es...) örvendeztettem meg magam. Bár lila, de nagyon tetszik és a csillapítási rendszere nekem nagyon bejött a Mizunoknak.
Évente olyan 5-6e km-t futok (idén inkább 6e lesz), szóval nagyon nem mindegy, mit választok.
A Sauconyk, bár nagyon szépek, csillapításügyileg szerintem hamar elvesztik a hatkonyságukat (Jazz, Phoenix), Adidas szintén (Response Cushion-om volt), Nike kissé kemény nekem, Asicsból nagyon drágán tudtam volna jót venni. Szóval... nincs szóval, gondoltam leírom a tapasztalatomat:)

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.08.21. 17:52:30

@korpaZASZ: Örülök, hogy írtál az oldalunkra! A Sauconyt még nem próbáltam, de anélkül, hogy meg akarnék sérteni valaki, középkategóriás cipőnek tartom. A Mizuno Wave Precisiont én is szerettem, nem kizárt, hogy még veszek egyszer. Most ismét Tempusban futok, amiben már 2000 km környékén van, de semmilyen lábpanaszom nincs, újjal pedig valami hatalmas akcióra várok, mert anélkül aranyárban vannak ezek a cipők. :))) Nézz néha ide vissza, amikor tehetem, megosztom én is a véleményemet a Mizunóval kapcsolatban.

korpaZASZ · http://korpa.blog.hu/ 2013.03.13. 09:48:25

Közben legutóbb egy Wave Fortis 3-at is beszereztem(női, de már megszoktam őket), ma futok benne majd először, viszont, bár a Precision nagyon bejött, ahol hajlik, ott a gyöngyvászon külső része kiszakadt (bal és jobb is), mert ott nincs más anyag, csak a vászon.
Erre azért odafigyelhetnének. 900km van benne amúgy.

zh1972 2014.06.08. 20:47:49

@BGy: uhhh, most már úgy fog kinézni, hogy kötekedni jöttem ide az oldalra, pedig ez nem igaz!!! De, hogy lehet azt állítani egy top futócipőket gyártó cégről, hogy közepes kategóriájú!? Vannak nekik 10-15.000Ft-os cipőik, mint minden más cégnek is, amik egy garast sem érnek, de a felső kategóriás cipőik, bármelyik top futó gear céggel felveszik a versenyt!
Ajánlom ezt az oldalat felkeresni, mielőtt badarságokat állítunk!
athletes.saucony.com/

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.06.09. 08:55:37

@zh1972: szia! Megnéztem az ajánlott oldalt. A véleményemet továbbra is tartom, mert sok ismerősöm fut Sauconyban és 800 km környékén sorra szakadnak szét, ráadásul a 25-30 ezres cipők. A lefizetett atléták véleménye soha nem érdekelt, bármilyen terméket is ajánlottak.

zh1972 2014.06.10. 21:04:45

@BGy: Én is mizunóban (és asics-ban) futok, semmi közöm a saucony-hoz, de egyszer úgy alakult, hogy részt vehettem egy gyártó és fejlesztői látogatáson náluk. Nagyon komoly munka folyik náluk és nem is titkolják, hogy a termékeik nem olyan strapabíróak mint a legnagyobb konkurenseké, (emellett szerintem rondák is mint a bűn) de ha valaki megteheti, hogy hamarabb leteszi a cipőit és újat vesz, akkor azért nagyon nem nyúl mellé ezzel a jenki cuccal! A fizetett atlétákról meg annyit, hogy ha szar (vagy csak közepes) a termék, akkor nem tudsz annyit fizetni egy (profi) atlétának, hogy az felvegye a cuccodat! Egyébként az oldalra nem beszólogatni jöttem, hanem gondoltam megírom a tapasztalataimat a jónépnek a prophecy 3-ról, de aztán olvastam, hogy annak sem jósolsz nagy jövőt, így inkább tovább álltam... :( Vitatkozni sehol nem akarok!

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.06.12. 07:55:11

@zh1972: nekem tényleg nem pozitív a véleményem a Prophecyről. Mondom ezt úgy, hogy futni még nem futottam benne, csak láttam élőben. Azt érzem, hogy a marketingesek vezették ennek a tervezését és az volt a lényeg, hogy baromira elüssön a megszokottól. Magyarországon ennyi pénzért (55-60 rugó) nem lehet eladni futócipőt. Szerintem nem vitatkozunk, jót tesz a leendő Mizunó vásárolóknak, hogy eszmét cserélünk bizonyos cipőkről.

zh1972 2014.06.15. 13:04:04

@BGy: A prophecy futurisztikusan néz ki a talpa miatt de ez nem egy adidas springblade, ez egy profi aszfaltos futócipő! Gyaloglásnál a sarokra érkezés miatt süppedős érzés, de futás közben abszolút stabil, szinte már a keményebb cipőkhöz sorolnám! (Sarkazós futóknak puha) Az orrkiképzés és a szövet a körömproblémásoknak segíthet, rendkívül lágy anyag és hely is van bőven az újaknak, lötyögni viszont nem engedi a lábfejet. ...ezt mondjuk nem értem, hogy érték el, de a komfort érzetem ebben 120%-os! Egy bajom van vele: Csak sima betonra jó! Annyira közvetíti a burkolatot, hogy szépen lerakott kockakövet is komoly terepnek érzek! :))) Valaki imádja érezni mi van a talpa alatt, na én nem az vagyok! :))) Az ára magas, ez tény! Nem is éri meg! (50 alatt nincs)35-ért meg van top Brooks, ASICS, mizuno stb. Én a 3. párat kezdeném használni de sajna ez nagy lett. ha valakit érdekel egy 44 vagy inkább 44,5-es Prophecy 3 mindössze 15Km-t tettem bele, dobozos, az szóljon 29.000.-ért baráti áron eladom. ...már vettem 2 másik cipőt azóta, ez csak a helyet foglalja! :) tel.: +49 173 162 5502
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása