Akko' most mi van?

2013.09.02. 13:16

megjegyzés

blog_free.gifKét hónapja nem jó a Polar órám mellkaspántja. Véletlenül belekerült a mosógépbe és megadta magát. A puha pántról van szó, aminek az érzékelőfelülete egy vezető textil (vagy vezető szálakkal átszőtt textil). Sajnos ezen javítanivaló nincsen. A textil közvetlenül rögzítve van a patentokhoz, amire a jeladó modult kell pattintani. Szétszedtem, hátha tehetek valamit, hogy működésre bírjam. A jelenlegi ötletem az, hogy egyszerhasználatos EKG elektródákat rakok magamra, amiket a patenthoz kötök. Ha működik, akkor átmenetileg ez is megteszi. De már nem vagyok biztos abban, hogy most érdekel a pulzusom. Miért nem? A legjobb félmaratoni időmet (1:43.17) úgy futottam, hogy edzéseken kihajtottam magamat, 90%-ra járatva a rendszert. Utána elkezdtem a pulzusfigyelős játékot, ami a maraton futásánál nagyon sokat segített. A hegyekben azt nézegettem rajta, hogy ne 160-as pulzussal dőljek neki egy emelkedőnek. Jelenlegi (mert változhat) véleményem az, hogy egy évek óta futó, saját szervezetét ismerő sportolónak rövid távokra nincs szüksége a pulzuskontrollra. Mi a rövidtáv? Nálam maximum 25 km. Úgy érzem, addig nem érnek meglepetések, ha már az elején ésszel kezdek el futni. Efölött viszont úgy gondolom, hogy jöhetnek meglepetések, ezért nem is merészkednék pulzuskontroll nélkül feljebb. Meglátásom szerint ezt a fenti határt egyre inkább ki lehet tolni, de a meglepetés egyre nagyobb valószínűségével. Mi lehet a meglepetés? Vagy a fal, vagy egy csúcs idő. Megpróbálom állításomat igazolni. Egy hónapom van arra, hogy ilyen intenzív edzésekkel felkészüljek egy félmaratonra. Azt, hogy hol futom, még nem tudom, mert jelen állás szerint nincs már hely a kassai félmaratonon, de valami (vagy valaki) elintézte, hogy Debrecenben is legyen egy futás. Lehet, hogy mindez nem véletlen? Pedig kb. 6-7 évvel ezelőtt megfogadtam, soha nem futok Debrecenben. Az okát most nem fejteném ki, de ehhez a versenyhez és egy másik debrecenihez is köze van.

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuno.blog.hu/api/trackback/id/tr145488924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bellone 2013.09.05. 18:27:43

A pulzusmérés jó, mert segít megismerni a reakcióid, de elveheti az ösztönösség élményét. Profi futókon, versenyen nem nagyon látok pulzusmérőt, de a hobbistáknál már szinte kötelező... Ultrában persze amatőrök (is) eredményesek lehetnek, viszont (korábbi önmagammal is szembenézve) már nem biztos, hogy megéri biorobottá válni. Föl is ment a pulzusom. Beeep-beeep-beeep!:-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása