Felkészülés a Bükkben

2013.11.11. 11:01

megjegyzés

Mire készülünk? Mindenki másra. Én személy szerint a Tortúrára. Jelenlegi elképzelésem, hogy végig egyedül megyek. Az már annyira hosszú táv, hogy nagyon sok kompromisszumot kell kötni ahhoz, hogy együtt maradjon a csapat. Erre felkészülni csak a hegyekben lehet. Hiába járok Tokajba, nem lehet összehasonlítani egy egynapos versennyel a kétórás edzést. Nem volt a közelben verseny, így rajzoltunk egy karikát a Bükkbe, ami Felsőtárkányból indult. Első cél a Bél-kő. Nekem továbbra sincs terepcipőm, így amikor elindultunk és megláttam, hogy sáros az út, megijedtem. A sárgán haladtunk felfelé, enyhe emelkedőn. A többiek meg-meg álltak fényképezni, de nekem eltökélt szándékom volt, hogy ezt a 11 km-t a 600 m szinttel végig futom. Majdnem sikerült is, elégedett vagyok. Éreztem, hogy kipukkantom magamat Istállós-kő előtt, de most ezért jöttem. Kicsinálni magamat, aléltan elnyúlni egy mohás, kidőlt fa törzsén. Bél-kőn sajnos se mohás, se kidőlt fa nem volt, csak erős ÉNY-i szél, ami hamar kifújt minden összegyűjtött meleget a felsőm alól. Pillanatok alatt fázni kezdtem. Ennyit a romantikáról. Ehelyett kiültem egy sziklára, kísérteni kell néha a végtelent.belko_1_blogra.jpg

Ezután várt bennünket egy nagyon klassz szakasz, ami a Katonasírokig vezet. Itt már szebb a Bükk is. Lehullott, rozsdabarna avarban gázoltunk, én most hátul. Néztem a társaimat. Milyen klassz ez a "vonatozás", milyen jó kis csapatunk van. A Katonasíroknál megbeszéltük, hogy más versenyeken honnan érkeztünk ide és merre mentünk. Most egy olyanon indultunk el, amin tavaly szemből jöttünk. A kulacsövemből elővettem a telefonomat, mert két SMS-t is kaptam és már idegesített, ki küld ilyenkor nekem bármit is. Csak a szolgáltatóm volt, átjelenkeztem Szlovákiába. Hoppá! Szilvásvárad volt a következő megálló, kb. 3-4 km. Jó tempóban haladtunk, a szabadtéri erdészeti kiállításnál lyukadtunk ki. A várva várt büfé nem hogy nyitva nem volt, hanem nem is volt ott. Nyáron egy vasúti kocsiban működik, de úgy látszik, ilyenkor elvontatják. Nem maradt más lehetőség, a Szalajka-forrásból merítettünk vizet. Mohás kő és avar közül. Még élek. Kezdődött az igazi kihívás, felkaptatni Istállós-kőre. 2,6 km, 550 m szint. Hajrá, lehet kezdeni! Tamás és Gabi elhúzott, egyéni küzdelmek kezdődtek. Nekem a lábam nem fájt, de a szívem nagyon zakatolt, meg-megálltam. Ágival sikerült a tempónkat összehangolni, bár tudatosság nem volt benne. Elhúzni nem tudott tőlem, én pedig nem tudtam megelőzni, mert mindig feltámadt, amikor utolértem. Nagyon éhes voltam már, terveim szerint a csúcson 5 percre lefekszem és eszek valamit. Felértünk 50 perc alatt. Tamás 36, Gabi 40 perc körül. Leülni és enni nem volt időm, de néha már meg-megszédültem. A térképet még valamikor Szilvásvárad előtt elhagytam. Akkor, amikor megnéztem az SMS-eket, nem húztam be a cipzárt a kulacsövön. Így a visszafelé út icipicit izgalmasra sikeredett, de mindig találtunk egy olyan útbaigazítót, amin a Felsőtárkány felirat szerepelt. Szerencsésen visszaértünk, kb.36 km-t mentünk 6 óra alatt. Ebben sok állás is volt, kb. 1 órára saccolom azt, amivel ezen lehetne javítani, csak minek. Ez nem verseny volt. Másnap futottam 1 órácskát 5:10-es átlag ezrekkel. Kb. ennyi maradt bennem szombaton. Tortúra előtt még néhány tokaji edzést megcsinálok. Beépül, elraktározódik és majd december végén Miskolc és Eger között előjön.

Szerző: BGy

komment

Címkék: bükk beszamolo 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuno.blog.hu/api/trackback/id/tr65626035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.11.11. 13:04:18

Istállós-kőr 2,6 km, 550 m szint nagyon jól hangzik, úgy néz ki megyeünk arrafele jövő nyáron, felírom, hogy nézzem majd meg. ;)

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.11.11. 13:11:55

@rrroka: ebben az évben nekem ez a második Istállós-kő csúcstámadásom volt. Nagyon jó edzőhely, combosítja az embert. :))) Csak kár, hogy messze van nagyon.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása