Nike Félmaraton 2009 beszámoló

2009.09.19. 07:27

megjegyzés

Hála az őszi időjárásnak, sikerült egyéni legjobb időmet futni a fémaratonon. 1:45:16! Tavaly Kassán, az első félmaratonomon 1:47:41-et toltam, anélkül, hogy az órámon ellenőriztem volna, hogy hol járok éppen. Most már tudatosan hajtottam magam, mert nem a túlélés, hanem a hortobágyi és a prágai gyenge eredmények feledtetése volt a cél. Májusban kezdtem a pulzusmérős futást, ami az önbizalmamat teljesen lerombolta, mert 5.10-5.30-as ezreket futottam. Július elején gondoltam, hogy a pulzusmérőt viszem magammal továbbra is, de tolom neki minden edzésen. Így elkezdtem 4.40-4.50-es ezreket futni 10 km-en. Ez volt az edzésem két hónapon keresztül, néha 15-17 km-eket futottam hasonló idők alatt. Meggyőződésem, hogy így kell edzeni. Ha gyorsan akarok a versenyen futni, akkor nem totyogni kell az edzésen, mint a tojógalamb. Az alábbi grafikonon a Prágai (kék), a Hortobágyi (piros) és a Nike (sárga) Félmaraton kilométerenkénti ideje látható.

 

 

 

 

 

 

 

 

A jószeműek könnyen olvashatják a feliratokat, de sajnos le kellett ennyire kicsinyítenem, mert nem fért ide.

A verseny első három kilométere a helyezkedéssel és előzgetéssel telt el, ennek ellenére nagyjából hoztam a tervezett időmet. Első 5 percen felüli időmet a 13.km-nél értem el, amikor lassítottam az ivás miatt. Néhány km-en keresztül nem is tudtam 5 alá visszajönni, a "kényelmes" tempó tetszett a szervezetemnek. Aztán megint lassítás a frissítőpontnál és már nem is állt vissza az 5 percen belüli "rend". Megvallom, az utolsó 1,1 km már nehezen ment, 5.38 lett. Célom, hogy az október 4-i Kassai Félmaratonon az utolsó 4-5 km-t jobban meghúzom, mert érzem, hogy bírom és akkor sikerül 1:45 alá benézni. Hogy miként edzek erre? Minden edzésemen 4.40-4.50 körül futom az ezreket, mert úgy tűnik, ez a bevált edzésforma. Jövőre pedig megpróbálom a maratoni távot, de ott a túlélés lesz az elsődleges cél. :))

Következő bejegyzésemben végre közlök fényképeket az 1084 km-t futott Mizuno cipőmről. Már látszik a talpán!

 

 

 

 

 

 

Szerző: BGy

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuno.blog.hu/api/trackback/id/tr821392049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HelloJozsi 2009.09.19. 12:25:40

Szerintem ezzel az eredménnyel már tavaszra bevállalhatnál egy maratont. Persze csak ha edzel a télen.
Az 1000 kilis cipőre kiváncsi vagyok, az enyémek még abszolút használhatóak maradtak ennyi után Talán futásra már annyira nem, mert a GEL összetömörödik eléggé és már nem tompít kellőképpen, de földúton pl teljesen nyugisan elvisznek még 5-800 km. (mondjuk asics, de az is japó ;))

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2009.10.05. 20:37:39

Szia BGy,

tetszik a blogod!
Engem is érdekel, hogyan kopik a cipőd.

Irhatnál a kassai félmaratonról is, meg az új szerzeményeidet is bemutathatnád :-))..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása