A Nagy Testvér szemmel tart

2011.09.04. 07:41

megjegyzés

Írhattam volna, hogy digitális lábnyomok, ujjlenyomatok fürkészése, de valójában látogatottsági statisztika következik. Ígérem, nem lesz unalmas. Évek óta megrendezik a Goldenblog versenyt, melyben mi abszolút esélytelenként indultunk és várakozásainknak megfelelően végeztünk a 121. helyen, 8 szavazattal.

Nem szeretném bírálni a facebook-os szavazási rendszert, de nem szép dolog, hogy a kapcsolati hálómat is lekérték a szavazás megejtése közben. Az Életmód kategóriában indultunk, mert sportról szóló külön kategória nem volt. Ez is sok dolgot elárul, de nehogy azt higgyék, hogy savanyú a szőlő, sőt! Engem meglepett a 8 szavazat is. Két-három emberről tudom (sejtem), hogy ránk szavazott, de a többiek? A partner blogok közül 49. helyen végzett Lemúr Miki és Rrróka Hosszútáv blogja, melynek innen is gratulálunk. A  futótémájú blogok között dobogós lett!

A blog indulása óta figyelem a látogatottsági adatokat, visszatérők arányát, mennyi időt töltenek az oldalon, stb. Konkrét számokat a látogatottságról nem árulok el. Az alábbi érdekességeket azonban  megosztom veletek.

A magyar olvasóink 68%-a rendszeres olvasónk. Finnországból valaki(k) úgyszintén. Leghűségesebb olvasóink Hollandiában vannak, hiszen 86%-uk visszajár hozzánk. A szlovákok és a csehek el-elmaradoznak, de hát ott lehet kapni Mizuno cipőt, gondolom többet is olvashatnak róluk.
Mivel magyar nyelven publikálunk, ezért olvasóink 91%-a az országból érkezik. Itt is feltűnik a közel 2%-nyi finn és feleannyi holland emberünk.
Ez az összesített visszafordulások értéke, azaz olvasóink közel 70%-a rendszeresen idekattint.
Az oldal egyedi látógatói számának alakulása az elmúlt egy évben. Úgy látom, a tendencia jó, megpróbáljuk tartani. A szokásos kezdeti fellángolás elmaradt, nem túllövéses a rendszer. :))
Magyar olvasóink az ország minden területéről ide kattintanak, bár Budapest előnye szemmel látható. Debrecen, a szomszéd vár is figyel bennünket.
Végül egy érdekesség. Az oldalunkat mobilról olvasó érdeklődők. Egyre többen vannak. A telefonok sorrendje is érdekes, többségben vannak az Apple termékek (iPad, iPhone), a Samsung, a HTC csak utánuk következik.

 

Szerző: BGy

2 komment

Címkék: statisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuno.blog.hu/api/trackback/id/tr23201258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2011.09.04. 13:13:00

Azt honnan tudod, hogy én visszatérő vendég vagyok-e? Általában nem vagyok bejelentkezve, és 3-4 különböző IP címről szoktam rátok nézni. Ez hogy jelenik meg a statisztikában?

A finn és holland adatok gondolom 1-1 rendszeres olvasótól származnak, nem?

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.09.07. 16:25:08

@Sekiwake: a különböző IP címek más-más látogatónak számítanak. Ennek a statisztikának nincsen köze a blog.hu saját statisztikájához, a Google Analytics-t használom, tehát mindegy, hogy be vagy-e jelentkezve, vagy sem. :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása