Miben fussunk ekkora sárban?

2009.12.24. 16:29

megjegyzés

A mai 14 km, amit az erdőben futottam, az olvadó hóról, sárról és a lépésenkénti helyes útvonalválasztásról szólt. Csak kétszer csúsztam meg. Nagy meglepetésemre a most használt Mizuno Wave Precision 9-em jól vizsgázott. Annak ellenére, hogy egyik tesztelőoldal sem javasolja terepre. Persze van egy nagy hátránya ilyen időben és latyakban, mégpedig az, hogy ez nyári model, hálós felsőrésszel. Kétszer be is jött a hólé, egészen átázott, a belső talpbetét is vizes lett. Szerencsére ez nem zavart, mert fél perc alatt átvette a lábam hőmérsékletét és a vastag zokni miatt nem csúszkált a lábam a cipőben. Hazajöttem és a Runnersworld.com oldalon éppen egy olyan cikkre akadtam, amiben ilyen időkre alkalmas cipőket tesztelnek, ajánlanak. Engem a Mizuno cipők érdekelnek. Azok közül a Wave Ascend 4-et ajánlják, átszámítva 18 ezer forintért. Magyarországon nem találtam boltot, ahol lehetne kapni. Sebaj, Kassán árulják. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuno.blog.hu/api/trackback/id/tr871620918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.12.30. 10:33:19

tök jól néz ki ez a csuka. miért csak a terepcipőket csinálják meg jóra, az utcaifutónak miért jó a csiricsáré??? 18ért ajándék.

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.12.30. 12:07:29

@rrroka: lehet, hogy főleg a japánoknak gyártják a csiricsáré dizájnnal, mert nekik érdekes ízlésük van. :)) Várom, mikor jelennek meg a nagy rózsák a cipőn.

Zime 2010.01.16. 13:33:17

Én is nagyon gondolkodom egy terepcipőn, mert a terepfutás nagyobb örömöt okoz, mint az aszfalt. :)

Más:
BGy, mint Mizuno szakértő :), tudsz valamit a Wave Avenger és Wave Cyclone cipőkről? A Decában van most olcsóért (9k), de egyszerűen nem találok angol (pláne magyar) nyelvű infót róluk a neten... :(

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.01.17. 09:12:15

@Zime: az Avengert én is próbáltam a Decathlonban, nekem tetszett, de nem a futóstílusomhoz alkalmas. Azért nem találsz bővebb infót róluk, mert a Decathlonnak gyártja a Mizuno, csak ott lehet kapni. Nekem is volt egy ilyen Mizunóm, amit csak a Decában lehetett kapni, szerencsére az jó volt. Tényleg nem tudok semmi biztosat róluk.
Egyébként az egyik legjobb leírás a cipőkről itt:
www.shoeguide.co.uk/ itt minden márka "hivatalos" cipőjéről részletes leírást találsz.

Zime 2010.01.17. 10:43:27

@BGy: Köszi! Felpróbáltam, a bal lábamra tökéletes, a jobb lábam belső ívét (boltozatát) viszont nyomja kissé. Ebből arra következtettem, hogy a) vagy egy stabil cipőről van szó, b) vagy felemás a lábam, és a jobbra kissé pronálok...

Amúgy nagyon tetszik, nagyon könnyű és kényelmes (a bal... :), de egyelőre nem merem megvenni, mégha olcsó is... Több infó kéne róla.

zazzie 2010.07.23. 13:25:25

Szia!
Én is óccó terepcipőt szeretnék venni. Ez a 18K nagyon jól hangzik, mondjuk nem tudom, most mennyi lehet... Nem merek az ebayről rendelni, mert nem tudom felpróbálni (azt tudom,h Sauconyból us7.5-es, Asicsből us8-as kell a lábamra. ) Viszont ez a Kassa nem hangzik rosszul, ÉK Magyarországi vagyok, ott megvehetnénk... Kassán hol?
Köszi: Zsuzsi

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.07.23. 17:53:25

@zazzie: Kassán a főutcán, a sétálóutcában (ul. Hlavna) egy kapualjba kell bemenni, ami egy kis udvarba visz és az udvar végén bal oldalt van egy sportbolt. Nem a nagy templom mögött, hanem a mellette lévő kis kápolna mögött van kb. a bejárat. Ott vannak Mizuno cuccok. A Kassai Maratonon sátorral kiállnak a főutcára, olyankor könnyű megtalálni őket. Vagy Bécsben, ezt én is ott vettem. A következőt ismét Kassán. Előtte bányászd ki a telefonjukat és kérdezd meg, van-e, nehogy feleslegesen menjetek!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása