Mizuno Wave Prophecy

2011.05.26. 09:00

megjegyzés

Hét évnyi intenzív kutatás-fejlesztés eredménye a Mizuno legdinamikusabb cipője, a Wave Prophecy. A cipőt a futó testtartásához, az izmok és inak természetes deformációjához tervezték a mérnökök. Mindegy, hogy sarokra, talpra, vagy lábujjhegyre érkezik, a Wave Prophecy a talp teljes hosszúsán végigfutó Infinity Wave egyenletes haladást biztosít kilométereken át.

A Wave Prophecy talpa

A cipőn az egyik legfeltűnőbb változás az, hogy nincs sem a sarokrészen, sem a középtalpon csillapító habkitöltés. A habbal kitöltött talpak elég hamar elkopnak, a hab veszít tulajdonságából, nem csillapít annyira. A hab helyett a cipőt fejlesztő mérnökök az egész talprész alá az Infinity Wave lemezt tették. Ez eloszlatja a becsapodás erejét, mellette kellő stabilitást biztosít a futónak. Az Infinity talprész két különálló műanyag hullámos lemez, melyet 10 pontot műanyag merevítők kapcsolnak össze a saroktól a lábfejig. A felső műanyag lapon a Mizuno által fejlesztett InterCool szellőzők megtalálhatók, ami a cipő belsejéből kipumpálja a meleg levegőt a lépés során. A férfi és a női cipők sarokkiképzése más, ami a két nem anatómiáját veszi figyelembe.

A Wave Prophecy felső része

A felsőrész tervezését a Dynamotion Fit-hez igazodva végezték. A Dynamotion Fit technológia segítségével a cipő a láb természetes mozgását követi, a sarkunk nem emelkedik el a cipőtől, mert a lábfejnél lévő erősítés maga után húzza a cipőt. Idővel sem lesz lazább, nem lesz később sem sarokcsúszkálás, ami hosszabb távokon gondot okozhat. A flexibilis fűzőlyukak egyszerre tartják feszesen a cipőfűzőt és mozognak együtt a lábfejjel. Az alkalmazott fűző is egy új fejlesztés. A rajtuk lévő bordák megakadályozzák a véletlen kikötődést futás közben. A belső talpbetét (Ortholite) is megfelelő kiképzésű, a sarkokat nem dörzsöli, a lábunk boltozatánál enyhén dudorított. A Wave Creationban és Wave Nirvanaban megszokott nyelvvel készült ez a cipő is.

 

Egyelőre személyesen még nem tudtuk kipróbálni a cipőt, bár már kapható. Az alábbi videókat érdemes megnézni, mert erdei úton és aszfalton is tesztelték futók és elmondják a véleményüket.

 

Szerző: BGy

1 komment

Címkék: wave mizuno prophecy

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuno.blog.hu/api/trackback/id/tr912933491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vegyi Ali 2011.10.02. 19:19:22

Nekem a régebbi Mizuno cipőnél is volt olyan érzésem, hogy ebben van valami finesz, mert az is bordás kicsit, és sosem oldódott még ki. Adidasom, meg Nike-om is volt, mindkettő fűzőjével volt gondom, mert úgy látszik, nem tudok rendesen cipőt kötni, mindig kioldódtak. A Mizuno meg nem. Amúgy ez a Prophecy rettenetesen jól néz ki.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása