Mizuno gyaloglócipők

2011.09.01. 08:56

megjegyzés

Eddig csak a futócipőkről volt szó, pedig volt egy-két teljesítménytúránk, ahol inkább gyalogoltunk. Ahhoz vajon más cipők kellenek? A Mizuno kutatásai szerint igen. A futás és a gyaloglás során a talpunk másként ér földet és emiatt máshol vannak a becsapódási pontok, máshol terhelődnek. A csillapítást is eszerint kell korrigálni. Az alábbi ábrán a futás és gyaloglás során a talpunkat ért nyomást láthatjuk.  A cég más hullámos talprésszel gyártja a gyaloglócipőket, mint a futót. Hátulról nézve van egy plusz hullám, amit a futócipőknél nem láthatunk. Sajnos tapasztalatom nincsen ezen a téren , de következő utcai cipőnek beszerzek valahonnan egy ilyen cipőt.

 Nézzük, milyen cipőket is forgalmaz a Mizuno. Két modell található a gyaloglócipők között, természetesen férfi és női változatban. A Wave Strider GTX-et és a Wave Escape-et

 

 

Szerző: BGy

4 komment

Címkék: cipő gyalogló mizuno

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuno.blog.hu/api/trackback/id/tr643194708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helga84 · http://lhrunner.blogspot.com/ 2011.09.01. 17:44:26

Jol neznek ki, en is szivesen viselnek ilyet telen utcara. Itt nalunk van ilyen Mizuno running series cipoprobaval, lehet kimegyek vmelyikre es megnezem, ezeket is lehet-e tesztelni...

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.09.01. 18:45:50

@helga84: irigyellek is azért, mert nálatok lehet kapni! Amikor a prágai félmaratonon voltam, olyan jó volt látni, hogy a boltok polcain van Mizuno cipő. Én Kassán szoktam vásárolni, de oda egy évben csak egyszer megyek.

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2011.09.21. 13:58:53

@BGy: gondolom tudod hogy a nyúlcipő megint forgalmaz Mizuno-t :-)

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.09.21. 17:18:02

@ringsider: ismerem a Nyúlcipő kínálatát, nem tudom, ők honnan veszik. Bár nekik az ASICS a fő vonaluk, ha jól tudom.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása