Mizuno Be - új futócipő

2012.07.03. 13:41

megjegyzés

waraji.jpegVárható volt, hogy a most divat (nem divat?) minimál futócipőjét a Mizuno is megalkotja. Most jelentették be, hogy már lehet kapni a Mizuno Be cipőt. A Wave szó nem véletlenül nem szerepel a nevében, egyszerűen nincs benne a megszokott műanyag hullámos lapocska a sarokrészen. Figyelem, marketing blabla következik! Kicsit finomítottam rajta.

A cipőt az egykori feudális Japánban a szamurájok és gyalogos katonák által hordott Waraji szandál ihlette. Ezek a szandálok rövidebbek voltak, mint a viselőjük lába. A Mizuno biomechanikai tesztek során felmérte, van-e előnye ennek a talpkiképzésnek. A mérések szerint a túllógó lábujjak stabilizálják a testet, ami a harcokban előnyös volt. A lábujjak és a láb izmai jobban aktivizálódnak ebben az esetben. A lábujjak ebben a cipőben jobban begörbíthetőek, jobban lehet velük kapaszkodni a földön. Ez a szabadsága az ujjaknak a lábfejizmok nagyobb aktivitását teszi lehetővé. A két legfontosabb izmot, a Flexor Digital Longust és a Flexor Hallucis Longust aktiválja nagyobb mértékben, ami a futást hatékonyabbá teszi. A lábujjaknál úgy érezzük, mintha mezítláb lennénk. A cipő sarokrésze jól párnázott, de mégis alacsonyan van.

A képeken a talprész szétbontva, a cipő felsőrésze és a talpa látható. Szívesen kipróbálnám! Abban sem vagyok biztos, hogy nem terepen használnám. Éppen az alacsony sarka és a lábujjas "tapadás" miatt.

mizuno_be3.png

mizuno_be.png

mizuno_be2.png

Szerző: BGy

2 komment

Címkék: hirek mizuno

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuno.blog.hu/api/trackback/id/tr754625899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása