Mizuno Wave Ferus - terepcipő

2013.10.28. 11:01

megjegyzés

Az áprilisi Mátrabércen tönkrement Wave Cabrakanom óta nincsen terepcipőm. Régebben hordott aszfaltos cipőkben járok a hegyekbe, egyelőre nincs gondom velük. Száraz időben megállják a helyüket, de most, hogy közeleg a tél és a Tortúra, egyre nagyobb szükségem van egy terepcipőre. Két-három hete láttam egy új Mizuno terepcipőt, a Wave EVO Ferust. Az EVO vonal a "midfoot" futóknak lett fejlesztve, hiányzik belőlük a műanyag hullám, a Wave. Bár a nevében szerepel, most látom. Terepen felfelé én is lábujjtőre érkezek, így jónak gondolom ezt a cipőt, annak ellenére, hogy még nem is láttam élőben. A Ferus-ról Bödőcs Tibor Ferusa jut eszembe, de a leírás szerint ez latinul azt jelenti, hogy vad. A képek magukért beszélnek, szerintem egy próbát megér. Remélem, ez is közel 40 ezer forint lesz, hogy esély nélkül pályázhassak egyre! :))))) USA-ban 19 ezer, Európában 26-27 ezer forint.

mizuno_wave_evo_ferus.png

mizuno_wave_evo_ferus_talp.png

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuno.blog.hu/api/trackback/id/tr795602729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.10.30. 06:36:58

nagyon menőn néz ki, simán elfogadnám terepezős cipőnek. mennyire kopog egy ilyen az aszfalton ha esetleg a terepig is futva menne az ember és oda nem puha erdei ösvény vezet?

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.10.30. 08:21:57

@rrroka: nekem eddig egy terepcipőm volt, nem kopogott az aszfalton, de azt lehetett érezni, hogy kapaszkodik, ami hosszú távon fárasztó. Hogy okosságot is mondjak: aszfaltos cipő könnyű terepen jobb, mint a terepcipő aszfalton. :))) Ahol viszont már kis kövek, kiálló szikladarabok vannak, oda nagyon rossz az aszfaltos és a felső, hálós részük is gyenge ahhoz, hogy a lejtőkön tartsa a lábfejet.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.10.30. 10:31:28

@BGy: köszi, pont erre voltam kíváncsi. :)

daikini 2013.10.30. 14:10:36

tudátok ajánlani erősen pronáló lábhoz vmi jó terepcipőt?
Ha Európában vagy az USA-ban ennyivel olcsóbb, miért nem rendelsz onnan?
Én ha nem is cipőt, de már sok mindent (nagy értékűt is) rendeltem Németországból, USA-ből, sőt még Kínából is és eddig jók a tapasztalatok.

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.10.31. 08:16:23

@daikini: a Mizuno terepcipők (de lehet, hogy más gyártóé is) stabil cipők. Ebben a kategóriában nem találtam külön semlegest, támasztottat, stb.-t.
Ha ismerem a cipőt és volt már a lábamon, akkor meg szoktam rendelni külföldről, de ez egy új cipő, nem merem a kockázatot bevállalni. Egyet már vettem látatlanban, rá is faragtam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása